Kan ätas direkt eller förvaras i kyl för att ätas senare. För att göra denna underbara kladdiga och chokladiga chokladkaka är allt du behöver 4 ingredienser (3 om du vill) och 2 fjuttiga minuter i micron
De är goda, enkla att göra och kan lätt anpassas för att bli gluten- och laktosfria. Egentligen räcker det att bara höra namnet, chokladkaka med kokostosca, för att längta till nästa fika
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. 2 förpackningar krossade tomater
Förmodligen inte. Blanda de torra ingredienserna för sig, och rör sedan ner dem i äggsmeten. Jag brukar göra själva kakan kvällen innan den ska ätas och förvara i kylen över natten, och några timmar innan servering gör jag glasyren och brer på den
Bred ett lager frosting inne i kakan också för snygghetens skull men också lite för smakens skull. Det blev en riktigt mysig lördag som startade med en springrunda och lite frukost
Eftersom jag tycker livet är för kort för att stå över livets goda ger jag ofta efter för sötsuget. Det behöver faktiskt inte vara onyttigt för att vara gott
så kan jag säga att jag testat en heeel del recept på chokladkakor. Häromdagen gjorde jag den hemma förförsta gången, den blev inte exakt liiiika perfekt, men nästan
Kakan blir godast om den bakas en dag i förväg. Genom att vispa riktigt kraftigt går smöret in i chokladblandningen bättre än om du bara försiktigt rör ner det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.