Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Chokladbiskvier i långpanna med möjligheten att göra kakorna hur stora som helst- för att inte tala om att det är otroligt mycket enklare än att göra små- är något som tilltalar oss båda och som vi nyligen provat båda två
Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Blanda ihop allt till bottnarna rör väl och forma till små bollar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna en del mer än jag gjorde på bilden för de flöt inte ut under gräddningen
200 g sötmandel. Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Hemmagjord mandelmassa får du genom att blanda likadelar mandelmjöl och strösocker och köra detta i matberedaren med den tilhörande kniven, tillsätt lite äggvita för att få en lagom konsistens
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng med juliga godisrecept på en gång
Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda sedan med sockret och äggvitorna. Den som aldrig gjort det själv borde verkligen prova, för som med så mycket annat blir det så sjukt mycket godare att göra själv
Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. Busenkelt att göra själv. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.