Finfina muffins, bakade med mitt favoritmuffinsrecept - så självklart blev de sköna, skämt åsido. Dessa muffins bakade jag i somras, när bärtiden var i sitt esse, och det helt enkelt bara var till att gå utanför dörren hos familjen, för att frossa i bärplockning direkt från kvisten
Slängde ihop ett litet gäng goa muffins idag, medsmak av kokos, kanel och så lite russin. Klicka ut i små formar och garnera med russin eller annat om du vill
Dock visade det sig att endast den obakade smeten tog smak av kaffet, och inte de färdiggräddade kakorna - de smakade enbart kola, choklad och vanilj, vilket också är gott, men hemskans sött då jag haft i ganska mycket krokant
SEG KAFFEKOLAMED FLINGSALT. Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Nyttiga jordnötsbollar medkolasmak och de är helt sockerfria och glutenfria. Kolasmaken får man från lucumapulvret men man kan även ha i agavesirap, lönnsirap eller annat superfood pulver/smak
Toppa med jordgubbar och resterande daimkross. Bred på kolakrämen. Klä insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Vispa grädden fast och blanda med 2/3 av daimkrosset
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepaj medsmak av salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums
et står denna krämiga kolaglass och väntar på bordet. Krämig kolaglass. Krämig kolaglass. Lugnet har lagt sig, barnen sover och det är dags att koppla av i soffan framför det senaste avsnittet av Blacklist ( älskar den serien)
Det blev en kryddig hemkokt kolamedsmak av cognac. Hemkokt kolamed cognac, kanel och nejlikaca 45 stycken 2,5 dl vispgrädde1,5 dl ljus sirap2dl strösocker0,5 dl cognac2 msk vaniljsocker1 st hel kanelstång1 påse hela nejlikor Gör så härKoka upp alla ingredienserna i en kastrullLåt stå och dra i 30-40 minuterSila bort kryddorna och koka kolasmetenGör ett kolaprov genom att hälla lite smet i kallt vattenDet ska då gå att forma till en kulaKonsistensen går också att kontrollera med hjälp av en sockertermometer, kolan är färdig vid 130 graderHäll upp i ett bläck eller i små kolaformar efter eget tyckeLåt stelna i rumstemperatur till nästa dagFörvara kolan i kylen Mormors kolamed nötter Visste ni att vi svenskar äter mest godis i hela världen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.