400 g äggpasta. Skär sparrisen i ca 2 cm långa bitar. Lägg knopparna åt sidan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten tills den är nätt och jämt mjuk, ca 5 min
Gör en skink- och äggpasta av alla. ÄGG MED SKINKFYLLNING. Hårdkokta ägg kan man "förgylla" med olika fyllningar och sedan lägga upp dem på en luftig bädd av strimlad grönsallad
500 g äggpasta typ papardelle. Halloj. Torsdag eftermiddag redan och idag skriver vi mars månad. -) Trevligt, trevligt, och jag tror bestämt att våren redan är här
Pasta med lax- och spenatsås500 g äggpasta, gärna bandspagetti200 g färsk spenat600 g laxfilé i tärningar2 gula lökar, finhackade5 dl creme fraiche1 msk smörKoka pastan i enlighet med paketet. 500 g äggpasta
ett pkt eko gott rökt bacon eller ännu bättre pancetta Hel bit parmesan och en bra äggpasta från Italien, helst fullkorn (eller gör egen)Ruccola och spenat Balsamvinäger * Sätt din gjutjärnspanna på spisen (järntillskott och bra stekyta) och låt den värmas på 5
Det blir en hårdare pasta är äggpasta men den suger upp såsen väldigt bra. Det här är ett ännu mer grundläggande recept för Guanciale än Bucatini All’Amatriciana
Ragun ska serveras med äggpasta. Det här är en enkel ragu från Kalabrien. Vanligtvis brukar man inte blanda vitlök och lök i samma rätt men i Kalabrien förekommer det ganska ofta
pappardelle äggpasta, gärna Zeta’s Casa di Luca. En rätt god nog att bjuda på men också tillräckligt simpel att slänga ihop på en kvart när hungern kommer plötslig och man får ta vad man har hemma
ett pkt eko bacon eller pancetta Hel bit parmesan och en bra äggpasta från Italien, helst fullkorn Ruccola och spenat Balsamvinäger * Sätt din gjutjärnspanna på spisen (se nedan) och låt den värmas på 5an en stund * Ta fram köttfärsen från kylen en stund före * skär rotselleri, morot, lök och paprika i små kuber genom att först skala, sen skära på längden och sist skära på bredden så de blir små, små kuber
1 sats äggpasta. Börja med fyllningen. Fräs kött och fläskfärs i oljan några minuter under omrörning. Låt svalna och blanda med resten av ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.