Bœuf bourguignon – underbara franska smaker i lergryta
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev av god kvalitet
  • Rapsolja
  • Smör
  • 2 medelstora gula lökar
  • skivade
  • 2 medelstora morötter
  • slantade
  • 3 vitlöksklyftor
  • mortlade
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl rött vin (förslagsvis det ekologiska Côte du Rhône-vinet Mas Louise)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 oxbuljongtärning
  • 20 g torkad svamp (t ex trattkantareller eller svart trumpetsvamp)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • Salt
  • Svartpeppar
  •  
  • Tillbehör
  • 16 små steklökar
  • Rapsolja
  • Smör
  • 2 dl mörk oxbuljong (vatten och en buljongtärning)
  • 1 lagerblad
  • En persiljekvist
  • Torkad timjan
  • Salt
  • 60-100 g sidfläsk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.