Tillsätt mer mjöl om det behövs. 2 Häll i mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). 5 Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2 ½ dl vetemjöl. 6 Arbeta deden tills den blir smidig och släpper skålen. 9 Rulla ut degen till en längd och dela den i 6 delar. 10 Forma delarna till runda bollar ochklappa ut dem till runda kakor ca 12 cm i diameter
Det går även bra att använda röran som fyllning i tunnbröd. Det är en fördel att använda skivad skinka, annars är det svårt att få tillräckligt tunna bitar
Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten och socker och blanda väl tills jästen är upplöst
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.