Ella ville baka häromdan, det fick bli dessa blondies. Supergoda. Även enkla att göra. Snart är det midsommar och det har verkligen inte varit något strålande väder och ser inte ut att bli det heller
Lite ljus kanske, men väldigt krämig och god. 2 ägg2 dl socker1 msk vaniljsocker2 1/2 dl mjöl100 gr smör100 gr vit choklad2 dl björnbärVispa ägg och socker, smält smör och den vita chokladen
På nationaldagen slog jag till med en kaka som jag varit sugen på att prova baka ett tag nämligen Hallon Blondies som är en brownie men namnges Blondie när det är vit choklad man använder sig av som ingrediens
Mitt instagramflöde har översvämmats av hallonblondies från Roy Fares United state of cakes på senaste tiden och allas ser så förbaskat goda ut -tror det är en kaka och ett recept som känns väldigt somrigt och passande just nu
Då hitta jag dessa blondies med körsbär och choklad som finns i Elle Mat & Vin. Blondies med körsbär och chokladca 9-12 bitar110 gram smör 220 gram brunt socker 2 tsk vaniljpasta eller vaniljpulver (eller 3 tsk vaniljsocker) 1 ägg 0,25 tsk salt 150 gram mjöl 100 gram mörka chokladchips (eller hackad choklad, min var 55%) 150 gram halverade och urkärnade körsbär
Inför vår spring break-resa var studentbudgeten så tight att vi började sätta i system att smuggla med oss kolasega blondies från matsalen för att spara och ha som färdkost på den 24 timmar långa bilfärden till Florida. Blondies 100 g smör
blondies330 g vit choklad 160 g smör 220 g vetemjöl [3,75 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 7 g salt [1 tsk] 165 g ägg, rumstempererade [3 st] 90 g strösocker [1 dl] 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad) 30 färska hallon
blondies330 g vit choklad 160 g smör 220 g vetemjöl [3,75 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 7 g salt [1 tsk] 165 g ägg, rumstempererade [3 st] 90 g strösocker [1 dl] 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad) 30 färska hallon
"Vita Brownies" är väl en motsägelse i sig, men det är faktiskt precis vad detta är. en brownie med vit choklad istället för vanligt som får en seghet av muscavadosockret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.