Man kan göra den i rund form med och skära i tårtbitar. De kom in med 7 1/2 liter, det tyckte jag var bra jobbat av två sex-åringar. Häll i form 20x20cm som är täckt med bakplåtspapper
Ella ville baka häromdan, det fick bli dessa blondies. Rör ägg och socker lätt med en ballongvisp. Smält smöret och smält ner chokladen, häll detta i äggblandningen tillsammans med vetemjöl och vaniljsocker
Vad noga med att röra så at det inte bränner vid i botten. Smält smöret i en kastrull tillsammans med 200 g vit choklad. Bred ut smeten i en långpanna, ca 24x35 cm, klädd med bakplåtspapper
Det önskemålet hörsammades veckan efter och en kladdkaka med just denna chokladvariant gjordes samtidigt som jag utlovade att lite då och då skapa mer vitchokladskakor, just nu bjuder jag på min svenska ”blondie”
Det önskemålet hörsammades veckan efter och en kladdkaka med just denna chokladvariant gjordes samtidigt som jag utlovade att lite då och då skapa mer vitchokladskakor, just nu bjuder jag på min svenska ”blondie”
På nationaldagen slog jag till med en kaka som jag varit sugen på att prova baka ett tag nämligen Hallon Blondies som är en brownie men namnges Blondie när det är vit choklad man använder sig av som ingrediens
Mitt instagramflöde har översvämmats av hallonblondies från Roy Fares United state of cakes på senaste tiden och allas ser så förbaskat goda ut -tror det är en kaka och ett recept som känns väldigt somrigt och passande just nu
Då hitta jag dessa blondiesmed körsbär och choklad som finns i Elle Mat & Vin. Så jag blev så glad när mina föräldrar gav mig en stor burk med färska körsbär som de hade plockat
Blanda allt i en bålskål och skiva frukten och lägg i. Jo då, det stämmer att hon tar 33 cl läsk bara, för att den ska vara djävulsk men jag tar 1- 1,5 liter
blondies330 g vit choklad 160 g smör 220 g vetemjöl [3,75 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 7 g salt [1 tsk] 165 g ägg, rumstempererade [3 st] 90 g strösocker [1 dl] 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad) 30 färska hallon
blondies330 g vit choklad 160 g smör 220 g vetemjöl [3,75 dl] 10 g vaniljsocker [1 msk] 7 g salt [1 tsk] 165 g ägg, rumstempererade [3 st] 90 g strösocker [1 dl] 70 g vita chokladknappar (eller grovhackad choklad) 30 färska hallon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.