På den fina bloggen Frostrosor hittade jag ett recept på röd vinbärssaftmed vanilj. Jag hade inget konserveringsmedel i saften, men då bör man inte förvara den för länge i kyl, utan bara ha en liten mängd framme och frysa resten
Tryck då och då sönder bären med en slev eller mosstamp. Man kan behöja hjälpa till när bären ligger i silställningen, med att röra runt bland dem och ev lägga på en vikt
Just nu spenderar vi några helt underbara veckor på landet, med sol, bad, vila, god mat & dryck. Av svarta vinbär gör man såklart len & god svart vinbärssaft, lika god kall som varm
Mixa med en mixerstav och servera. Ingredienser. 400 g Blåbär. 4 dl Vatten. Ca 2 msk Honung. Gör så här. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp
Du behöver. 4 Liter röda vinbär (mosade). 5 Liter vatten. 750 g socker (per liter saft). Gör så här. Låt bären och vattnet stå i en hink eller något annat som du har hemma i 12 timmar
Dekorera gärna med några tinade blåbär på toppen av soppan. Såväl ute i spåret som hemma i tv-soffan smakar hemmagjord blåbärssoppa allra bäst, eller vad säger ni
Mosa bären mot grytans kant med en slev eller liknande. När barnen var yngre, och fortfarande bodde hemma, så brukade de blanda lite outspädd vinbärssaft i sitt mineralvatten
Tillsätter du för mycket får du blåbärskräm då kan du spä med lite mer vatten och socker samt ev. Tillsätt så mycket så du tycker att blåbärssoppan blir lagom tjock
Inspirerad av alla grymma tjejer jag känner som åker någon form av Vasalopp i dagarna gjorde jag igår en blåbärssoppa att slurpa i mig till lördagsmyset
Tryck då och då sönder bären med en slev eller mosstamp. Till vår vinbärssaft. Man kan behöva hjälpa till när bären ligger i silställningen, med att röra runt bland dem och ev lägga på en vikt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.