Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (påälgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
Påälgkött. Med en bit vitkål i kylen som det var dags att ta reda på och med billiga kålrötter på affären när jag handlade i går, blev det höstgryta till middag
Häll på oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning med elvisp. Kantskär brödskivorna och stek dem i smör på medelhög värme eller rosta dem i brödrosten
Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri
Låt den hackade löken fräsa med på slutet. Häll på porter och buljong. Låt den också koka med på slutet. Den här rätten bygger på smakbrytningen mellan geléns sötma, vinägerns syra och gräddigheten från crème fraiche
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.