En favorit är kyckling som fått koka i kokosmjölk och smaksatts med lime ochbasilika. Nu lägger du i fisksås, socker, hackad basilika, limejuice och kokosmjölk
4 4 portioner ris 600 g kycklingfilé 2 vitlöksklyftor 1 msk olivolja 3 dl hönsbuljong (vatten + buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 msk dijonsenap salt och peppar majsstärkelse 1 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1 gul lök 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 2 tomater 1/2 kruka basilika 2 dl vispgrädde 1 vitlöksklyfta 3 msk senap, gärna dijonsenap 1 msk soja 4 port ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vår son gör en underbart god smörgåstårta och det hade han gjort idag också… ojoj, så mätta vi blev. Jag hade tagit fram kyckling innan vi åkte till kalaset så lite middag här hemma blev det i alla fall, gissa om det blir rester kvar till nästa vecka
Strö över basilikan. Skiva tomaterna och lägg ovanpå kycklingen. Det blir helt plötsligt en ny del att utforska och experimentera med och det är alltid spännande
Hacka basilikanoch strö över. Bryn kycklingenoch löken i oljan. Salt och peppar. Dagens middag blev en riktigt god kycklingrätt med inspiration från Ica
Blanda i en matberedare basilika, ost och vitlök till en krämig röra. Så det fick bli kyckling i ugn till middag med varm potatissallad och en krämig vitlökssås
Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer1 pkt bacon eller lufttorkad skinka1 gul lök1 vitlöksklyftasmör eller olja 2 dl risottoris 4 dl höns- eller grönsaksbuljong 1 lime 1 kruka färsk basilika 1-2 dl nyriven parmesansalt & pepparGör risotton såhär 1. Finhacka lök och vitlök 2. Tillsätt ris och låt fräsa ytterligare utan att få färg 4. Riv skalet på limefrukten och pressa ur saften 7. Strimla basilikan 8. Vänd ner basilika, limesaft och ost 9. Servera med ost, basilika & limeskal 10. Krydda med flingsalt och pepparFixa kycklingen1. Linda kycklingfiléerna med bacon eller skinkan2. Krydda lite med svartpeppar och salt3. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter på 225-250 grader Jättegott och något man kanske vanligtvis inte gör, men inte alls svårt. Ingredienser 4 kycklingfiléer
E. n. k. e. l. t. o. c. h. g. v. a. r. d. s. m. I. i. M. j. å. u. ä. p. H. b. f. K. y. z. D. ö. 3. é. /. 6. 1. T. w. -. (. B. ). S. 2. ,. 0. P. L. x. 5. q. *. d l. g r
Hacka basilikanoch rör ner. Middagen idag blev kycklingfilé i ugn med rostade morötter och potatis, sallad med tomat, paprika och majs och en fetaostsås med creme freiche som blev supergod
Strö över babyspenaten och den färska basilikan så att det täcker. Lägg ut kycklingfileerna över hela plåten, det ska inte vara något mellanrum mellan dem, som en pizza deg
Kyckling med mozzarella, soltorkade tomater, basilikaoch oliverFör några dagar sedan åt vi kyckling tillagad med mozzarella, soltorkade tomater, basilikaoch svarta oliver, smaker som verkligen passar bra ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.