Ingredienser Portioner. 4 300 g kycklingfilé 1 msk olivolja 2 msk riven ingefära 1 hönsbuljongtärning (1 tärning = 2 msk kycklingfond) 3/4 dl basmatiris 4 dl vatten 500 g djupfrysta wokgrönsaker 400 ml kokosmjölk salt och peppar färsk koriander 1 lime Till servering bröd Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Fräs lök, chilifrukt och vitlök mjuka i smör. Lägg över i en gryta. Stek kycklingbitar och paprika i omgångar, tillsätt curry, chilikrydda, salt och peppar och lägg över i grytan
Har hittat en blogg som ger mig massor med inspiration och tips gällande matlagning. Ninas LCHF. Även om jag inte äter direkt LCHF längre är det massor med fina recept
Här kommer dock min version av en liten hetarekycklingsoppa med rotfrukter. dottern älskar allt vad soppa heter medan sonen tycker raka motsatsen oftast, mer för att han tycker det är jobbigt att äta det dock än för smakens skull
Igår kokade jag en kycklingsoppa med lite hetta i hopp om att mota bort denna förkylning. Grönsaker och hetta är bara att reglera efter eget tycke och smak
1 msk tacosås (het). Strimla kycklingfilén och hacka löken. Bryn filén ett par minuter i en gryta. Häll på löken och låt den steka med till den blir blank
Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs kycklingen i någon minut. Här kommer i alla fall en fräsch kycklingsoppa med asiatiska smaker och och mycket grönsaker
Idag är det då torsdag och som vanligt soppdag i denna familj. Jag hade tänkt mig bröd till soppan, men insåg att soppan inte skulle tilltala barnen eftersom den blev ganska stark
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.