Denna kasslerlåda kommer jag att göra fler gånger, jätte bra vardagsrätt men den var HET. Jag gillar fortfarande att kika i kökböcker och tidningar typ Allas, efter goda och lätta recept
Idag blev det en gratäng med kassler. Ingredienserna är ett litet ihopa plock av det som fanns hemma och behövdes göras slut på och det blev faktiskt lyckat
Förr ett tag sedan så såg vi en beckfilm som heter Levande begravd. Himmel vilken bra film det va. På ett ställe skrek jag rakt ut så både katterna och gubben hoppade till
Det här receptet har hängt med i hundra år ungefär, (för det var väl 134 år jag fyllde i våras. ) men det är fortfarande en pålitlig vän att ta till en tisdagseftermiddag när man ganska snabbt vill ha maten på bordet
Kasslerlåda för 4 personer. Kassler är så gott. I denna rätten är det en del hackande och strimlande, men det blir verkligen en jättegod sås med tomaterna och alla de andra goda grönsaker
Kasslerlåda med gräddstuvade kantareller. Verkar som det finns gott om svamp i skogarna nu. Själv har jag inte haft möjlighet att ge mig ut för att leta och skogen här hemma är ju numera skövlad så där finns ingen svamp att hitta
Kasslerlåda med ananas och ingefärssås4 portioner 3 dl fullkornsris1 hönsbuljongtärning500 g kassler1 burk skivad konserverad ananas i juice Ananas- och ingefärssås2 dl ananasjuice2 dl mjölk1 dl vispgrädde2 msk kycklingfond3 msk vetemjöl2 tsk riven ingefärasalt, peppar2 dl riven lagrad ost Till serveringSallad Gör så härKoka riset med buljongtärningen Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnsfast form Skär kasslern i centimetertjocka skivorHäll ananasjuicen i en kastrull och spara till såsenLägg kassler med ananasskivor ovanpå, lite omlott på risbädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.