2 l surmjölk eller kärnmjölk (1,5 l filmjölk och 0,5 l lättmjölk)3 dl sirap3 dl farinsocker1 kg rågmjöl3 dl malt2 tsk salt50 g jäst2 kg vetemjölkaffesirapsblandning, lika delar av varjeSur- eller kärnmjölk är svårt att få tag på i Sverige
Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländskt brännvinsbröd med gojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Ett bröd som jag har bakat till just Midsommar de senaste åren är "Åländskt brännvinsbröd med gojibär" (jag utesluter dock brännvinet) som har en härlig smak av kummin och kryddpeppar, två av mina favoritkryddor då det kommer till bröd
Med smak av Åländsk sommar. 14 juli 2012. -. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Béarnaisesås (nästan á la Mat Tina)2 små lökar2 tsk torkad dragon1/2 dl honung- och äppelvinäger3 msk vatten3 äggulor300 g smör1/4 dl bladpersiljapeppar och citronolja för stekningSkala och hacka löken fint, jag tog vanlig "närproducerad" Åländsk lök istället för schalottenlök
Eftersom hittarecept. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
För fem personer5 skivor Åländskt svartbröd (eller liknande mörkt osötat bröd)125 g chevréFlytande honung att ringla överst15 valnötshalvorSvartpepparHavssaltDela bröden på mitten
Skogshuggarlimpa har karaktären av de finlandssvenska brödtyperna Åländskt svartbröd och Malaxlimpa. Båda är rågbröd smaksatta med malt och som penslas med kaffe
Recept från Åland. 4 portioner8 st abborrfiléer (benfria)160 g purjolök3 st äpplen100 g ost (riven)2-3 dl gräddesmörskorpmjölsaltsvartpepparSmörj ugnsformen med smör och lämna 2 matskedar smör i botten på formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.