VV-info. Börja med havrebotten. Spritsa eller klicka ut marängmassan somett galler över kakan. Låt äppelklyftorna mjukna lätt utan att mosas på läg värmetillsammans med sockret
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakanmed smörskivorna så att havregrynen inte syns
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
I ursprungsreceptet skulle det inte va nån mandelmassa i, men jag hade i det ändå - dels för att det är extra gott till äpplen men även för att göra kakan ännu saftigare
Med svenska äpplen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten med mjölken. 4-5 äpplen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25-30 min. 4-5 äpplen 2 msk strösocker
Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Blanda i sockret och koka upp under ständig omrörning på medelvärme. Du vänder den saftiga sockerkakan upp och ner och på toppen har du en knäckig kola- och äppeltopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.