Älgtatar med aquavitkrutonger, torkade lingon och karljohansemulsion
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g älgbiff av älg
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 msk torkade lingon
  •  
  • Krutonger
  • 4 skivor formfranska
  • ½ tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk enbär
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk kummin
  • ½ tsk angelika
  •  
  • Karljohansemulsion
  • 150 g karljohanssvamp
  • 1 scharlottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • ½ tsk pressad citron
  •  
  • Servering
  • ½ knippa hackad gräslök
  • 3 msk riven pepparrot

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.