Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Om du inte har termometer så kan du skära medkniv och trycka lite så att vätska sipprar ut, då den är helt genomskinlig så är den klar
När du hackat upp alla dinaäpplen, lägg ner dem i den kokande sockerlagen och låt dem puttra lite svagt tills de blivit mjuka, tidenvarierarmed äppelsort så känn efter med en potatissticka
Skala och skär äpplenai små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äpple och kanelmuffinsen, äpple och kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott imuffins
Servera de varma äpplenai en djup tallrikmed en rejäl kula glass. Vispa glassen i en kall bunke tillsammansmed kanelen tills den får konsistensen av mjukglass
Ta ut äggakakan och servera den med det varma fläsket samt rårörda lingon. Stek fläsket knaprigt under tideni en gjutjärnspanna eller ugnsfast teflonpanna
Igår gjorde jag de här smördegsinbakadeäpplenamed kanel och socker till efterrätt och det blev väldigt gott, äpplena blev inte helt genommjuka utan hade fortfarande lite tuggmotstånd och det var väldigttrevligt
Servera äggakakan toppad med det stekta fläsket och rårörda lingon. rimmatskivatsidfläsk utan svål. Stek sidfläsketi en torr stekpanna och ställ åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.