Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Blanda ihop det med köttet och låt marinera över natten (iallafall minst tre timmar). När köttet börjar bli klart, tillsätt lök, svamp ochbambuskottoch häll genast på soja, ostronsås, hoisinsås, sesamolja och vattnet
Strimla mer bambuskottenoch löken. Lägg biffstrimlorna i en gryta. Krydda med salt och svartpeppar. )Det finns fantastiskt många bloggar med diverse olika recept
Smaka av med salt och peppar och ev mer chilisås beroende på hur starkt du vill ha det. Den här brukar jag variera med lite av varje, beroende på vad jag har hemma
Strimla vitkålen och dela champinjonerna. Skala och finhacka ingefäran och vitlöken. Rör samman sesamoljan, ostronsåsen, hoisinsåsen, sojan, vinägern och sockret
Servera med osaltat Basmatiris. Den här rätten är väldigt snabb och enkel att göra, tänk bara på att ha alla ingredienserna färdigt skurna och uppmåttade i skålar så det blir lätt att bara hälla i eftersom
Värm upp en stekpanna med oljan och vitlöken. Lägg ner salladsöken och rör om. Smaka av med salt. Lägg ner rödlöken och köttet och stek dem ca 2-3 minuter. Tillsätt bambuskottet, ostronsåsen, sojasåsen, svartsojan, sockret och vattnet och stek dem ca 2 minuter. 400 g strimladebambuskott
Jasminris ochstrimlad sallad är gott att äta till. Servera direkt tillsammans med ris och sallad. Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker
Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott
Kommentarer
miaw-1
Såååååååå gott!
pootsnafell
Uppskattades mycket av mig och sambon som älskar asiatiskt! La även till vattenkastanjer, färsk ingefära och lite limejuice. Kommer upprepas!
Logga in eller Registrera för att kommentera.