Så i går kväll körde jag på firande nummer två tillsammans med ett gäng vänner. 20 crostini. 2 dl valnötter. 1/2 tsk grovhackad rosmarin. 2 dl färskost. 200 g rumsvarmt smör. 2 vitlöksklyftor. 1 1/2 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja). 52-55 grader är perfekt. 2 msk flingsalt. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. 2 tsk fransk senap. 20 crostini. 2 dl valnötter. 1/2 tsk grovhackad rosmarin. 1 päron 2 dl färskost. 200 g rumsvarmt smör. 2 vitlöksklyftor 3 msk hackad persilja. 1 1/2 msk citronolja (Gunnarshögs rapsolja). 2 msk flingsalt. 2 tsk fransk senap
Okej, så nu kikar vi på den här veckans läsarfrukostar, då ni var extra många som skickade in. Fortsätt att skicka in era bilder, med bredden 700px till linn
Igår fick jag hem senaste numret av Lantliv Mat och Vin. Nu skrivs det redan om julmat och nyårssupé. Och själv har jag inte ens firat att det är höst med att baka en morotskaka
5 dl vetemjöl smör till formen madelspån till formen2 dl vispgrädde1 l färska bär till garnering florsocker att pudra på kakan vid servering 300 3 0. 5 2 1 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smörj och bröa en 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. Fyll formen och grädda kakan, i cirka 20-25 minuter och låt svalna. 2 dl vispgrädde. 5 2 1 Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. 20 centimeter diameters kakform med löstagbar botten. 20-25 minuter och låt svalna
Sås på brynt smör, gräslök, citronzest och creme fraicheIngredienser 4 portioner – 50 gram ekologiskt smör, 2 dl creme fraiche eller smetana, en handfull gräslök och skalet från 1/2 ekologisk citron (viktigt då skalen är hårt besprutade på citroner). Tips från nyheterna är Dolcetto d'Alba Orlando Abrigo (nr 2331) för 89 kronor, visserligen från Piemonte. Till grillad lax, röding eller fläsk kan jag starkt rekommendera en äkta rosé från Provence, de är fint ljusa och har en syrlig hallonsmak helt utan sötma, det finns tyvärr ganska få på Bolaget men Domaine de Collavery (nr 2859) fr 79 kronor är bra. 2 dl creme fraiche eller. 1/2 ekologisk citron
75 g vita sesamfrön50 g linfrön30 g solroskärnor600 g iskallt vattenRosta fröna och kärnorna i 200 graders ugn tills de fått rejält med färg. Skållningen från steg ett300 g vetesurdeg20 g jäst900 g vetemjöl60 g grahamsmjöl20 g havssaltBlanda skållningen med resten av ingredienserna förutom saltet. Upprepa 2 gånger med alla bröd. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in i ugnen, tillför vattenånga (antingen genom isbitar i botten av ugnen eller en sprayflaska) stäng och sänk till 200. 20 g jäst. 20 g havssalt
Chevrésallad nummer tvåruccolachevréostpinjenötteroljahonung. 2. Foto. Tina Fallgren. Efter att jag hade publicerat mitt inlägg om chevrésallad igår blev jag så sugen att jag gick raka vägen till min mataffär och handlade på mig både getost, ruccola och pinjenötter
Tillsätt 1 banan och 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser. Tillsätt 2 msk kakao och 1 msk jordnötssmör och mixa ned med övriga ingredienser. 1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal). Add 2 tbsp cocoa and 1 tbsp peanut butter and combine with the other ingredients before blending. 1-2 krm vaniljpulver och mixa ned med övriga ingredienser. 2 msk kakao och. 1-2 tbsp stevia, honey (or other sweetener that measures equal)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.