Souvlaki på Fläskfilé Souvlakimedtzatziki är väl sinnebilden av Grekisk mat för många. Vi äter mycket aubergine när vi är vid Medelhavet, en grönsak som blir suveränt god om den skivas, saltas ur en stund och sen steks i rikligt med smör
Just det här receptet är med fläskfilé, champinjoner, lök och cocktailtomater. Det läckra medgrillspett är att man kan trä på dom vad som helst, kött, grönsaker, fisk, möjligheterna är oändliga
Souvlaki gör mig knäsvag älskar kombinationen med underbart marinerat kött, potatis och denna underbar yougurtsås som är så syrlig och god med en liten tach av vitlök
Varva det marinerade köttet med de andra ingredienserna på fyra spett. Blanda marinaden och låt fläskfilén ligga i den cirka 1 timme. Grilla spetten runtom 6-8 min och pensla med marinaden
Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem. 1saltPutsa fläskfilén och skär den i 2 centimeter tjocka skivor. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.