Lättlagad och fantastiskt god rabarberpaj medknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten
Först ut är den här underbara knäckiga äppelpajen med hemkokt vaniljsås. Eftersom det är äpplets dag så tänkte jag bjucka dig på mina godaste bakverk med äpplen
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Smörj formen med smör, och skär äppelbitarna i skivor. Severa med glass eller vaniljsås. Ställ in i mitten på ugnen i ca 30 -40 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.