I Anna Bergenströms kokbok Annas Mat hittade jag receptet nedan på snabbsaltad gurka och det passar mig och min situation perfekt då gurkorna är klara att förtäras redan efter en vecka och bör vara uppätna innan löven faller från träden och planen lyfter till Sao Miguel
1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
västeråsgurka Inlagd västeråsgurka. Inlagd västeråsgurka. Inlagd gurka är suveränt till allt från köttbullar med gräddsås till att lägga på leverpastejssmörgåsen
Ta en stund och fundera över bostongurkan i butiken. Hur kommer det sig att hela röran är klargrön när en gurka bara är grön på utsidan, en ynka bråkdel av gurkans hela vikt
Idag har jag lagt in slanggurka på för mig ett nytt sätt, den blev god. 1 slanggurkaen fjärdedels röd chili½ knippe persilja½ msk vitvinsvinäger1 msk sirap½ msk vattensalt och pepparHyvla gurkan på längden, lägg den i en skål. 1 slanggurka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.