) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
450 g frysta blåbär 2 msk potatismjöl 2 msk strösocker 100 g hackad vit choklad Smuldeg 2 dl havregryn 2 dl vetemjöl 150 g smör i tärningar 2 msk strösocker 0,5 tsk salt Servering. 100 g hackad vit choklad
Häll chokladen i en skål, gärna en choklad fondueskål med väemehållare under. Doppa jordgubbarna i den smälta vita chokladen och därefter direkt i lakritssockret
Cheesecake medvit choklad ochjordgubbar. Valde att göra den glutenfri, med en botten baserat på havregryn, smör och maizena, men digestivekex funkar såklart lika bra
Ställ fram en skål med skivade jordgubbar för var och en att ta för sig av, gärna flera gånger. Moussen är ganska kraftig i smaken så den passar bra ihop med den fräscha jordgubbssmaken men du kan hoppa över jordgubbarna om du vill
fördela halvfrysta jordgubbaroch hackad vit choklad över smeten. när hösten nu ibland ger sig till känna i form av spöregn och allt annat än milda brisar, så blir man sugen på att bevara sommaren
Garnera med vispad grädde som du spritsar ut i små klickar, toppa med halva jordgubbaroch maränger. Vispa äggvitorna till mjukt skum, tillsätt sockret i omgångar under tiden du vispar
Mousse medjordgubbar, lime ochvit choklad (ca. När allt är försiktigt ihoprört portionerar du ut moussen och ställer portionerna kallt i några timmar innan du garnerar med rivet limeskal ochvit choklad och serverar
Mixa eller mosa jordgubbarnaoch rör ned i glasskrämen tillsammans med jordgubbspulver. Helt ljuvlig är den här jordgubbsglassen, som jag tycker du ska passa på att göra medan det fortfarande finns svenska jordgubbar att få tag på
Somrigt, sött och alldeles underbara. Grovhacka 100 g vit choklad. Smält 100 g smör i en gryta, när smöret är smält häller du ner den vita chokladen och låter den smälta i det varma smöret. Vispa 2 ägg och 2 dl strösocker vittoch poröst. Rör ner smör- och chokladblandningen samt 1/2 dl vatten i äggsmeten. Blanda 3 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och 1 tsk vaniljsocker i en skål. Skiva färska jordgubbar (1-2 per muffins) och fördela dem i muffinsen. 2 ägg och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.