Päronpaj /Smulpajmed päron och kokos. Servera pajen ljummen med grädde, vaniljsås eller glass. Tillsätt socker, mjöl, havregryn och kokosflingor, rör till grynig massa
) Receptet kommer från Linneas skafferi och det som skiljer den från en vanlig smulpaj är ett lager av vit choklad som blir så otroligt gott tillsammans med hallonen samt att det finns en liten, liten touch av kardemumma i fyllningen
Strö över socker och kardemumma. 1 Blanda snabbt samman smöret med resten av ingredienserna till smuldegen, i matberedare, eller med hjälp av elvisp. 5 tsk stötta kardemumma kärnor
Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och nyp ihop till en smulig massa. Mät upp mjöl, havregryn, kokos och salt i en bunke och tillsätt det kalla smöret i mindre bitar
Eftersom jag även gillar kokos tänkte jag testa ett recept på smulpajmed just kokos. Det är verkligen äkta vardagslyx att kunna gå ut i trädgården och plocka en hel skål med jordgubbar när man behöver det
Det blev en smulpajmed mandelmjöl, solrosfrön och flagad kokos istället för traditionell smulpaj. En smulpaj stod på barnens önskelista men denna gång hade jag lust att testa något nytt
Smulpajmed rabarber & kokos. Den här smulpajdegen är helt klart den godaste jag har ätit. Jag kan ha lite svårt för komedier annars, men jag gillar verkligen humorn i Baksmällan-filmerna
Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, kardemumma och salt. Det är med andra ord Lars som får stå för grävandet och pysslandet i trädgården
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.