Rejält med vanilj. Servera ljummen med kokosgrädde smaksatt med vanilj. Rejält med vanilj. 500 g bär eller 6 stjälkar rabarber sötade med kokossocker bären behöver ingen sötning tycker jag men det är en smaksak
Servera med vaniljsås eller gräddglass. Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Om du vill ha mer textur i din pajdeg kan du tillsätta lite kokosflingor, hackade nötter eller havregryn i degen
Servera den varm med vaniljsås eller glass eller kesella eller annat som du gillar. Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda blåbären/hallonenmed potatismjöl och socker. Paj med vaniljsås är något av det godaste jag vet i fika-väg, mycket sås ska det vara och gärna bär som är lite mer åt det blötare hållet -då tycker jag den smakar som bäst
Blanda färska bär med sockret och ½ msk potatismjöl i en ugnssäker form. Frysta, otinade bär blandas med sockret och 1 msk potatismjöl innan de läggs i formen. 1⁄2 liter blåbär
Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken. blåbär. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge
Du kan givetvis ta andra bär om du vill, blåbär, vinbär eller urkärnade körsbär till exempel. Jag föredrar egentligen att baka med kokosblomssocker, muscovadosocker eller råsocker eftersom jag tycker det känns mer naturligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.