Och på helgens dop lät jag värmlänningen komma fram och jag bjöd på skrädmjölsdrömmar, dvs drömmar bakade på skrädmjöl från Stöpafors i Värmland och grunden till nävgröten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienserna på bakbordet eller i matberedare. Rulla degen till ett 50-tal små bollar och platta till dem lite lätt
M. i. t. v. ä. r. m. l. n. d. s. k. a. e. y. g. ,. h. f. ö. u. 1. 3. å. G. b. o. c. j. p. V. O. E. S. I. 4. 0. 7. 5. 2. -. °. C. R. T. B. D. L. K. U. å r. d l
Har länge haft en påse skrädmjöl från Stöpafors kvarn i skafferiet, köpte det då jag tyckte det vore kul att testa ett lite annorlunda mjöl, men det har liksom bara blivit stående, nu går datumet ut i augusti så jag tänkte det var bäst att använda det
Skrädmjölsdrömmar, recept HÄR,är lika oansenliga men en favorit (de är inte glutenfria). Vi fortsätter med lättbakat glutenfritt, och nötter är ju så gott
Här kommer recept på Skrädmjölsdrömmar (inspiration från Stöpafors kvarn). Skrädmjölsdrömmar smakade jag första gången när maken och jag var i Grythyttan på Grytthytte Qwarn
Historiskt sett har mjölet främst använts till värmländska specialiteter, som nävgröt, mårbackakaka och skrädmjölsdrömmar, men användningen ökar numera används det också i till exempel surdegsbröd, pajer och pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.