Hur står det till med er alla denna lördag. Tryck ut pajdegen i en form och nagga med gaffel. Strimla purjolöken och fräs den i lite smör tillsammans med ruccolan tills den mjuknat
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Riv västerbottensosten och blanda den med äggen och grädden. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut denna i en pajform
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
Bryn lätt i en gryta med lite smör. Fyll svamparna och toppa med lite riven ost. 2 personer6 champinjoner1 vitlök1 msk smörpersiljabasilikalite riven ost. 6 champinjoner
Himlen kanske gråter lite extra med tanke på den röra som valet igår har skapat. Den här skinkpajen är perfekt när det är lite bråttom och man inte har tid att baka pajdeg separat, utan vill köra in allt på en gång i ugnen
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.