Häll av potatisen och mosa med en stöt eller gaffel. Blanda sedan i ett ägg och en skvätt mjölk - vispa till en slät mos med elvispen4. Lägg moset i en sprits och spritsa ut "toppar" på en plåt (med bakplåtspapper)6
Blanda ihop färsen med, salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och persilja. Rulla ihop rullarna och lägg dom med skarven nedåt i en smord eldfast form
Gnid in köttet med salt och peppar. Potatistoppar. Pudra över mjöl och späd med buljong och grädde. Pressa den kokta potatisen och rör i äggulorna, smöret och grädden smaka av med salt och peppar
Strö över apelsinskalen och servera medpotatistoppar och någon kokt grönsak. Potatistoppar. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med satl och peppar
Torskrygg med pesto och fetaost. Håller på att göra om bloggen och allt tar sån tid, man kan sitta med sina bilder en hel kväll och de blir ändå inte så mycket bättre
Strö över apelsinskalen och servera medpotatistoppar och någon kokt grönsak. Potatistoppar. Rör ner äggulor och riven ost i moset och smaka av med satl och peppar
Skiva ankbrösten och servera dem på varma tallrikar medpotatistopparna, kålen och den lättgjorda apelsinromsåsen som innehåller både kumquat och physalis
Lägg ner spenaten i en kastrull med lite olja. Sätt ugnen på grill och grilla tills potatistopparna fått lite färg och är tillräckligt fasta, så det går att flytta dem
potatistoppar. Det blev ett egenkomponerat recept med västerbottenssmör med den fantastiska västerbottensosten från mina trakter och heta bitar av majskolvar till det lätt kryddade köttet och potatisklyftorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.