Spritsa glasyren på cupcakesen och dekorera med en chokladsnäcka och tuttifruttipärlor. Vispa smör, vaniljsocker, kokos, rom och en tredjedel av florsockret smidigt
Passa noga, skillnaden mellan en torr ochsaftig kaka kan handla om några minuter. Ofta brukar man smaksätta banankakor med kanel och ingefära, men jag friskade i stället upp smaken med citronmarmelad och så rejält med vanilj
Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. 1Vispa smör och socker poröst. 1Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt. 1Rör ner mjöl, vaniljsocker och bakpulver
Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke, gärna med elvisp. Bara rör ihop florsocker med vatten, den ska vara väl utrörd så det inte är några klupar i glasyren
Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd. Eller rör med slev. (Jag använde flytande mjölkfritt margarin som är fritt från kokosoch solros)
Saftigsockerkakamed tesmak. Den här saftigasockerkakan innehåller både pulveriserade teblad och en skvätt bryggt earl grey-te och smakar alldeles … alldeles … underbart
Smakade gott men jag håller nog med pappan, vanlig sockerkakaoch färska bär (eller en sås gjord på jordgubbar ochrabarber) hade nog varit snäppet bättre
Sockerkaka utan ägg med röda vinbär ochrabarber. Ni kan dela receptet med fyra för recept på en kaka. Strö över vinbär och tärnade rabarber, råsocker och pärlsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.