Riset ska vara i bra konsistens samt ha en fin balans mellan sötma, syrlighet och lite sälta. Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare
I helgen så bjöd vi några vänner på sushilunch. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Jag hade t ex ingen choklad hemma, som var i receptet hos Mumsfillibaba, så det uteslöt jag, och jag gjorde min paj i en mindre form, 20 cm istället för 26 cm, och tryckte upp min pajdeg på kanterna (tänk på att ha något under formen om ni gör pajen som jag i en form med löstagbar kant, formen läckte nämligen och oset stod redigt tätt när jag öppnade ugnsluckan) men trots olikheterna i recepten är jag övertygad om att vi alla bjöd på heligt söta och goda knäckiga krusbärspajer
Till fläskkött är det gott med lite sötma och eftersom vi redan hade köpt ketchup (till hamburgarna vi åt tidigare i veckan) använde jag det tillsammans med sojan som en marinad
Att vi hade sushikväll i helgen är ingen hemlighet, det kunde man se både här och där. Första biten som skärs bort bjuder på en tjusig sushivariant med extra fyllning
The post Kall, söt och syrlig dessert appeared first on Babydjungeln. Sommar, sommar, sommar. Denna ljuvliga citronpaj serveras kall och ger härliga sommarkänslor
Denna syrligt fräscha moussetårta har verkligen gått hem hos alla i min familj, till o med barnen gillade den fastän den inte är så söt som vanliga moussetårtor brukar vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.