baguetter. skär till 3 baguetter eller mindre bullar, lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. På Göken eller Ullared hittar man plåtar för 2 baguetter för ca 45. Jag har köpt 4 st så att jag kan baka ut så det blir 8 baguetter vid varje bak
Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Jobba med fuktiga händer (vatten eller olja) och forma två baguetter och det kommer bli rätt kladdigt
Knåda varje del och forma till baguetter lika långa som plåten. Baguetterna ska ha knaprig yta. Blanda ihop fördegen till en slät smet, täck över och låt stå i rumstemperatur i 1 till 2 dagar
Jag använder baguetteplåt som jag köpt hos "Bagaren och Kocken", om du inte har det funkar det att lägga rullade handukar mellan baguetterna när de jäser
Formar försiktigt baguetter. Ta ut baguetterna och låt dem svalna på galler. Sänk temperaturen till 250 grader när ugnen blivit varm och sätt in baguetterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.