Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter, eller tills den är mjuk. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 117 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad
Blanda den färdigkokta varma quinan med den rostadepumpan och bladspenaten. Jag serverar den gärna med tahinisåsen jag skrev om förra veckan, men vill man göra det enklare tar man bara pressad citron och olivolja, kanske med lite vitlök för extra nyttighet och smak
Jag valde att servera den rostadepumpanmed salsan till lax med ris för övriga familjen men åt själv den vegetariska varianten (sånär som på sardellerna i salsan då)
Blanda allt tillsammans med olivolja, salt och peppar. 1/2 butternutpumpa, skalad och urkärnad. Skala och skiva pumpan i ca 2-3 cm tjocka skivor. 1Häll ut på en plåt täckt med bakplåtspapper och rosta pumpan i mitten av ugnen i ungefär 20 minuter eller tills den är mjuk
Lägg pumpan i en ugnsfast form. Ringla på oljeblandningen och smaksätt med vitlök, salt och peppar. När pumpan är mjuk, ta ut den och lägg på ett fat och strö över persilja
Freja var med i affären redan förra helgen när den skulle väljas ut (ännu roligare hade det förstås varit att få odla den själv eller köpa direkt av en bonde) och idag gjorde vi åt hela pumpan till soppa, rostade kärnor och pumpalykta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.