170 g färsk spenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater ochspenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter. Skölj och skiva purjolök och löken och bryn det tillsammans med kasslern och champinjoner tills löken mjuknat något
Och en ny version av falukorv som man inte kan få för många utav heller. Ugnsbakad falukorv är gott i alla de former, här har jag dock ris i botten på formen och korvskivorna är stekta
Makens kusin och hennes familj är veganer och jag brukar alltid baka ett par veganska grejer när dom kommer över (eller lagar vegansk mat när dom kommer över på middag)
När jag lade fram att vi skulle få spenatsoppa en dag denna veckan, rynkades det lite på näsan. Men den här soppan fick en liten tvist och blev supergod
Jag letade fram en påse spenat i frysen och resultatet blev. spenat. Det var längsen jag bjöd på ett enkelt och gott recept, vi har helt enkelt bara ätit tråkigt haha
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.