Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Lägg över i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Salta och krydda med peppar och timjan. Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg och en nötaktig doft
Rimmadtorsktorskden avsilade dillen från dilloljansalt och pepparplastfolie och alufoliePutsa torsken och lägg två fileer ovanpå varandra med dill i mellan
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.