Smaka av med peppar. Ställ rullarna på högkant och toppa med en klick löjrom och några gräslöksstrån. Röktalaxrullarmed ostkräm och löjrom , 20 st (8 bufféportioner) 10 stora skivor kallrökt lax Fyllning 2 dl riven ost (gärna cheddar + svecia) ca 2 msk crème fraiche 1 tsk dijonsenap ½ dl hackad gräslök 2 msk löjrom nymald vitpeppar Garnering gräslöksstrån Börja med fyllningen
Servera makrillen med nykokt färskpotatis citron och dill samt lite sallad till. Rökt makrill är gott. Man måste inte ha stora anordningar för att röka fisk, det finns enkla små aburökar som är bra också
Lägg 200 g rökt lax i tunna skivor omlott på plastfolie och bred på 100 g naturell färskost med pepparrotssmak. 100 g naturell färskost med pepparrotssmak
Skär tunna skivor av den rökta laxen och putsa till rektangulära bitar. Smaka av med salt och peppar. Ställ rullarna med snittytan neråt på tallrikar (eller uppläggningsfat för buffé eller drinktilltugg) och servera med pepparrotssåsen till
Rulla ihop (längs med långsidan), plasta in och förvara i kylskåp. En stund innan servering, skär i ca 2 cm skivor med en vass kniv och lägg upp på serveringsfat
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Lägg laxskivorna omlott på en bit plastfilm. Blanda samman philadelphiaosten och pepparroten. Lägg blandningen i mitten på laxen rulla sedan laxen över smeten så att du får en lång rulle
Vi började med denna goda förrätt som jag improviserade fram – med gott resultat och till varmrätt hade vi den ljuvliga lavendelkycklingen, ugnsbakade potatisslantar, en reducerad sås på skyn och haricot verts
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.