Rödvinsbräserade oxkinder med tryffelpotatispuré
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Oxkinder
  • 2 oxkinder à ca 400 g
  • eller 2 bitar högrev eller fransyska
  • 75 cl fylligt rödvin
  • 5 dl mirepoix på morot
  • rotselleri
  • gul lök
  • vitlök och purjolök
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Smör
  •  
  • Sås
  • 2 dl sky från oxkindskoket
  • 3 dl kalvsky
  • Ev fylligt rödvin
  • 1 timjankvist
  • 1 rosmarinkvist
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • Socker
  • Ev arrowrot
  • 50 g smör
  • Salt
  •  
  • Tryffelpotatispuré
  • 750 g mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 1 schalottenlök
  • finhackad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 timjankvist
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 2 cl tryffelolja
  • Ev grädde
  • Salt
  • Vitpeppar
  •  
  • Garnityr
  • Storbladig persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.