Att göra egen saft är verkligen inte svårt, det tar bara lite tid. Framför allt att plocka bären. Men när det väl är gjort går själva saftkoket på max en timme
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville
Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar Rårörd rabarbersaft Ingredienser Cirka 3 ½ liter 3 kg rabarber 4 citroner 3 liter kallt vatten 500 g (5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. Perfekt om man har mycket rabarber och det hade Martins mamma som ringde i veckan och frågade om jag ville ha
Rårörd Lingondricka. December månad är helt underbar. Bara uppladning inför julen och allt är så mysigt. Dock hade det varit ännu bättre med lite snö, men den kommer väl får vi hoppas
En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. Kan bero på att de här bären kommer från en fin odling i Kivilahti där man spenderade en eftermiddag med att noggrannt plocka dessa bär
Häromdagen gjorde vi årets sats av rårörda jordgubbar, sjukt gott. Jag är inte så förtjust i kokt jordgubbssylt, men rårörd är ju som att äta en bit sommar, mycket fräschare, syrligare och godare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.