Igår gjorde jag polled pork för första gången. Min Lchf kebabrulle hittar ni här på länken Kebabrulle. Men i mitt fall som nu kör Lchf så är ju inte bröd ett alternativ för mig
I helgen var vi på en rysligt trevlig Brunch, där serverades bland annat tunna rostade skivor av surdegsbröd med pulledpork och fint garnyr - t ex tunna strimlor av vit rättika
Det har cirkulerat runt en del recept påpulledpork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Näst på tur står nog vildsvinsburgare, och de ska så klart grillas. Jag har lagat pulledpork en gång tidigare och då från grunden, riktigt från grunden
Marinera bitar av kycklingfiléer i soja, olivolja, vitlök och sambal oelek. Skala lök och morötter. Strimla lök, morot, vitkål och paprika i mindre bitar
Tillsätt lök, kålrot, morötterna och timjan. Smaka av, tillsätt mer salt och peppar om det behövs. Låt småkoka i 15-20 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs. Efter 15-20 minuter tillsätts potatisen, korven, Sweet Chili Sås och chilisåsen, rör om i grytan, låt småkoka tills potatisen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.