Pulled pork med barbecuesås, tomatsalsa och vinägerkokt spetskål
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg fläskkarré i bit
  • 1 msk spiskummin
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 1 tsk anchochilipeppar
  • 1½ msk gult senapsfrö
  • 1 msk sweet heat bbq-krydda
  • 2 lagerblad
  • 1 dl mörkt muscovadosugar
  • 1 rivet äpple
  • 1 riven lök
  • 6 finhackade katrinplommon
  • 1 klick smör
  •  
  • Brässeringsvätska
  • 1 dl koncentrerad kycklingfond
  • 4 dl vatten
  • 1 dl honung
  • ½ dl söt sherry
  • 2 tsk liquid smoke
  •  
  • Barbecuesås
  • 75 g smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad stjälkselleri
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 bit riven ingefära ca 5 cm
  • 400 g krossad tomat
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl sirap
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk anchochilipulver
  • Salt
  • Svartpeppar
  •  
  • Tomatsalsa
  • 10 mogna finhackade körsbärstomater
  • 1 finhackad stjälselleri
  • ½ finhackad rödlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar nymalen
  •  
  • Vinägerstekt spetskål
  • 1 strimlat spetskålhuvud
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • 1 msk kumminfrön
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  •  
  • Servera med
  • Gräddfil
  • Hamburgerbröd

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.