Blanda ihop allt och smaka av med salt och peppar. Köttet marineras över natten och ugnsbakas senare lång tid på låg värme och när man tar ut köttet från ugnen faller det isär i möra otroligt smakrika bitar därav namnet pulledpork
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
I dag hämnades jag genom att spela ”Här kommer Pippi Långstrump” på högsta volym i två sekunder medans hela familjen satt ihoptryckta med fjärrkontroll inne i bastun och höll för öronen
Lägg i sallad, aioli, pulledporkochtomatsalsa i bröden. Ikväll blev det en enkel middag i form av pulledpork burger, ja det låter ju kanske inte så enkelt men det var det för jag hade lite pulledpork i frysen sen förra gången jag gjorde det, smidigt
Trots pulledpork-vågen som drog in förra året har vi fortfarande inte provat på att laga det själv så vi tänkte att nu var det dags även för oss att dra en gris
Nu till middagen som blev pulledporkmed coleslaw. Pulledporkoch coleslaw. Pulledpork. Idag har jag inte skött mig, jo maten har varit bra men har både ätit snickerskakor och ostbågar
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulledpork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Pulledporkmed äpple och chili. Pulledpork är ju väldigt smidigt att det – det klarar sig självt länge i ugnen och köttet blir så mört att det faller isär sådär riktigt smaskigt…
Den här gången på tjocka revben som först fått träffa en riktigt het panna i någon minut för att sedan förpassas i en vakuumpåse med kryddblandningen Smokey Sally (Mill & Mortar) och en relativt slät tomatsås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.