Blanda lemoncurd med mascarponeost (rör inte för mycket för då blir fyllningen för lös), hälften av varje eller efter smak, och fyll petitschouxerna (se ovan)
Mina fluffiga Petit Chouxer som jag bakat blev så goda med mandelfyllning och lättvispad grädde. Jag har hakat på trenden med att baka en annorlunda semla, om man nu får kalla de semla
Igår åt vi ju frasvåfflor med rom, rödlök, gräddfil och dill till middag och fick lite av tillbehören över så jag tänkte fylla några av petit chouxen med dem och äta som förrätt innan köttfärspajen är färdig
Smaka av med vitpeppar. Baka petit choux mixen enligt anvsingarna på förpackningen ( gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen
Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg. Petit chouxer2 dl vatten 1 msk strösocker 1 krm salt 75 g smör 2 dl vetemjöl [120 g] 3 ägg
Vi komponerade en lite spretig, men förbannat god middag med lax- och wasabisnittar, svampkrämsfyllda petit chouxer, wienerschnitzel och en färgsprakande efterrätt på inkokta små rabarber med lemon curd, vaniljkräm, en hårdare vaniljgräddegelatingrej och krossade drömmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.