Det brynta smöret smakar ljuvligt ihop med pepparkakskryddorna. Men är du överkänslig mot mjölkprodukter, eller inte äter smör kan du förstås använda till exempel kokosolja istället
Rör rumsvarmt smör och socker poröst. 100 g smör. Smörj och bröa en form (1,5 l). 100 g smör. På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Vispa i övriga ingredienser och det mjuka smöret. 175 grader100 g smör2 ägg2 ½ dl socker1 ½ dl fil3 dl glutenfri mjölmix1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver2 tsk malen kanel1 tsk malen ingefära1 tsk malen kardemumma1 tsk malen nejlikaLåt smöret bli mjukt. Smörj och bröa en form och grädda i nedre delen av ugnen i 50 min. 100 g smör
Smält smöret och häll i vattnet. Häll i smör/vattenblandningen i smeten och rör ihop. 3 ägg4 ½ dl socker5 dl mjöl1 ½ msk pepparkakskryddor3 tsk bakpulver3 tsk vaniljsocker2 dl vatten200 g smörGör så här
De här pepparkakorna innehåller verkligen inget dåligt och jag blev jättenöjd med dem. De kan ju kanske inte jämföras med vanliga pepparkakor men för att vara nyttiga tycker jag att de är ett bra alternativ
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjuka pepparkakan jag någonsin gjort. Tidigare har jag alltid tyckt att de blivit helt okej men inte riktigt så saftig som jag önskat men så äntligen förra året fick jag till den ordentligt
Just att koka upp de malda kryddorna med smöret, får dem att ge ifrån sig mängder med extra smaker. Du får här istället ta del av mitt recept på LCHF-Pepparkakor, lagom till glöggkalasen i adventstid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.