Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Knåda ihop pajdegen och platta ut i en pajform. Låt den stå kallt under tiden du gör fyllningen. Strimla och bryn kycklingen så att det inte finns någon rosa saft kvar i den
_________________________________________________________________________________*Nedan hittar du länkar till andra krämigapajer*Krämigkycklingpaj med vitlök och örterKrämigskaldjurspajKrämigtacopajKrämig ost och skinkpajAlla recept på matpajer hittar du HÄRFler recept med kyckling hittar du HÄR
En i särklass bästa kalla pajer jag ätit. Suuper gott så detta måste ni testa. Passar perfekt en het sommardag med ett glas vitt, som del i en buffé eller som förrätt
4 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver0,5 tsk salt50 g rumsvarmt smör1,5 dl mjölkSätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen, arbeta sedan ihop med smör och mjölk till en deg
Köttfärspaj är himla gott tycker vi och var ett givet kort på pajbuffén. Jag har faktiskt aldrig testat att göra en med äggstanning, utan varierar ofta fyllningen och brer ett täcke av crème fraiche över
Som sagt, paj var det ja. Den här pajen åt jag första gången när min kompis Oscar (Flacken) fyllde 20 och bjöd på mat en härlig sommarkväll i juli för över två år sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.