Finhacka vitlök och stek tillsammans med den röda currypastan i olja i en minut. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet). 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
Låt puttra med lock tills bönorna är mjuka (inte sönderkokta. Fräs kycklingen, gärna i wok, med chili, ingefära, basilika och lök tills kycklingen är genomstekt
Förutom kyckling med cashewnötter är Pad Thai den rätt jag oftast beställer när jag äter thaimat, så nu är jag överlycklig att jag lärde mig detta för OJ vad bra det blev
ett litet knippe färsk koriander eller mynta (beroende på smak). Vad jag tyckte om den grejen kan ni läsa i det här inlägget, men en av de grejerna jag kanske mest tar med mig ifrån det är det här helt fantastiska receptet på en av mina favoriträtter – Pad Thai
4 250 g risnudlar 2 kycklingbuljongtärningar 1 vitlöksklyfta 1/2 påse salladslök (à 125 g) 2 morötter 1 röd paprika 4 kycklingfiléer 1 msk olja salt och peppar 4 ägg 1 lime 1 msk sweet chili 2 1/2 msk japansk soja 1 dl vatten Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.