Timjanstekt oxfilé med jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varmrökt rödvinssky
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,5 kg oxfilé
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • nymald
  • 20 st timjankvistar
  •  
  • Gratäng
  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 st lökar
  • gula
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 st rosmarinkvistar
  • 6 dl mellangrädde
  • Lite salt
  • 1 msk citronsaft
  •  
  • Rödvinssky
  • 1 st lök
  • gul
  • 1 st vitlök
  • king solo
  • 100 g rotselleri
  • 1 st morot
  • 100 g sidfläsk
  • varmrökt
  • 10 st timjan
  • kvistar
  • 1 msk olja
  • (oliv)
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 6 dl vin
  • rött
  • 1 l vatten
  • 4 msk kalvfond
  • koncentrerad
  • 1 msk råsocker
  • En nypa salt
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 1 msk smör
  •  
  • Grönsaker
  • 500 g gulbetor
  • 500 g morötter
  • 16 st brysselkål
  • 16 st rödlökar
  • små
  • 2 msk olivolja
  • 2 st citroner
  • rivet skal av
  • 2 tsk honung
  • 1 msk gräslök
  • hackad
  • 1 msk persilja
  • strimlad
  • 2 tsk flingsalt
  •  
  • Garnering
  • 1 dl körvel
  • plockad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.