Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Häll upp chokladsmeten i glas och dekorera med vispad grädde och riven kaffechoklad
Servera med sugrör och lång sked. Brygg kaffet. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet. Rör ner sockret. Håll en sked i glaset och låt grädden sakta rinna ner i drycken över baksidan av skedbladet
Pudra kaffefiltret lätt med kanel eller kardemumma, det ger kaffet en extra liten tvist. Fyll på med varmt kaffe och skeda över den lättvispade grädden så att den lägger sig mjukt över kaffeytan
Servera, gärna med sugrör. Malin och jag passade på att varsin Irishcoffee. Så här på juldagskvällen kröp vi upp hela familjen i soffan och tittade på en av Moltas julklappsfilmer
1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt. 4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar. 5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. 6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor. Servera gärna med en kopp kaffe 3 st äggulor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.