Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
Vi åt stuvningen med stekt bacon & kokta morötter. Gillar mat med anor och stuvad vitkål äter man inte så ofta nuförtiden, minns inte ens om jag ätit det som barn faktist
Servera med stekt falukorv. Tillsätt ärtorna och morötterna rör om försiktigt. 680 g ärtor och morötter. Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det
Börja med morotsstuvningen. Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten
Jag fullkomligt älskar isterband medstuvademorötter, men det ska vara slantar och absolut inget salt i stuvningen eller morotsvattnet, endast en gnutta vitpeppar… mums
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.