En spansk halvhård överlagrad getost med mycket smak. Mjuk syra i kombination med en rund smörig smak. Enligt regelboken ska den vara ett vitt sancerre men vi testar ett fruktigt rött idag med tanke på söta hjortron som kompis till osten
Lägg vaniljstången i gräddblandningen tillsammans med socker, honung och salt. Beräkna minst 4 timmarServera parfaiten medhjortronmylta och garnera med citronmelissblad
Vispa grädden lätt och blanda medhjortronmyltan. Blanda det med mandelmassa och mjölk. Fyll bullarna med mandelmassa och spritsa eller skeda på grädden
hjortronmylta. Slå blandningen över getosten och mixa slät med stavmixer. Droppa över lite vinäger och olja, smaka av med salt och lite flytande honung
Servera med varm hjortronmylta eller sylt. Rör samman det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och bred ut smörkrämen på den färdiggräddade, avsvalnade botten (ta bort smörpappret)
Monte Enebro medhjortronmylta och salt surdegskex. Blev en kombination med tre rätter med fisk/skaldjur, två kötträtter, en makalös god ost och så avslutningsvis en söt chokladdessert
Servera medhjortronmylta och vispad grädde. Hjortronmylta. Blanda havre, mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Servera medhjortronmylta och vispad grädde. Hjortronmylta. Blanda havre, mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet
Samedi et nous envoyons. bland annat messmör och så lite glass och hjortronmylta till. det underbart med egengjorda hamburgare gjorda på färskt kött av högrev
blåbärspaj med vaniljsnö, romkruka samt messmörspannacotta medhjortronmylta. Den lilla för-förrätten blev potatissoppa med torkat renkött och till detta sörplade vi en vit Bourgogne (Les Sétilles)
Hjortronmylta efter egen smak. Krama eller krossa med handen så att allt blandar sig. Blanda ingredienserna till hjortronsåsen, smaksätt med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.