Ha den andra dl sockern förbered och häll i lite i taget i äggvitanmedans du vispar. Du kan välja att servera denna som en stubbe alt skära upp den direkt, tänk på att skära med en brödkniv och inte trycka utan verkligen såga igenom
Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat med grädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Blev så jäkla nöjd med den här tårtan. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Mina arbetskamrater som jag börjar spendera tid tillsammans med om några timmar igen ska få hugga in i denna
Häll ut smeten i långpannan (med bakplåtspapper) och gör några långa ränder i smeten, då kan du rulla den lättare om du vill göra en Budapestrulle, om du vill ha den stor så blir det fina ränder på tårtan
Garnera tårtan med jordgubbarna strax före serveringen. Häll upp i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och frys in i 4 timmar. 200 g vit choklad
Vispa äggvitorna riktigt fast. Stubben har jag fyllt med vispad grädde och mandarinklyftor. Bred på vispad grädde, toppa med önskad frukt och rulla ihop som en rulltårta
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor vitt och fluffigt med elvisp eller köksmaskin. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner socker och äggvita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.