Jag gillar smaken av majsmjölet och googlade upp detta recept. Brödet smakar väldigt gott men det var svårt att få det att hålla ihop, vet inte om man kanske skall justera mängden majsmjöl och ta mer vetemjöl istället
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda samtliga ingredienser i en bunke (nej, ni behöver inte göra det i en särskild ordning utan se bara till att smeten blir jämn och klump fri)
1Cornbread. 2 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 500 g tomater 1 röd chili 1 tsk korianderfrö, grov stötta 1 tsk spiskummin 1 tsk råsocker 1 msk persilja, finhackad 1 msk basilika, finhackad 0,5 dl lime juiceCornbread. Bre ut smeten i de smorda formerna och tillaga i ugnen 30-40 minuter. Sjud såsen ca 15 min utan lock på medel-värme, tills tomaterna är mjuka
Bread,. bread,. ♥ Easy bread recipe ♥. Bread will be golden, crusty and delicious. 2 minuter + 12-18 timmar jästning + 30 minuter gräddning. 1/2 - 1 tsk torrjäst (har använt 1 tsk men det fungerar fint med 1/2 också). Täck med plastfolje och en kökshandduk och låt degen jäsa i rumstemperatur för 12-18 timmar. 1/2 - 1 tsp yeast ( I use 1 tsp but it works with 1/2 tsp as well). Cover dough with a plastic wrap and let sit in room temperature for 12-18 hours. After the 30 minutes are up carefully remove the pot and with floured hands place the bread dough into it. Then remove the lid and bake for an additional 5-10minutes uncovered in case you want a more crispy crust. 12-18 timmar jästning + 30 minuter gräddning. 1/2 - 1 tsk torrjäst (har använt 1 tsk men det fungerar fint med 1/2 också). 1/2 - 1 tsp yeast ( I use 1 tsp but it works with 1/2 tsp as well)
Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Ev. kan du tillsätta annan fyllning efter smak t ex skinka, annan ost, oliver, paprika, torkad frukt, nötter
Godmorgon. Nu sitter jag i bilen tillsammans med mamma och moster påväg till Göteborg. Där ska vi hälsa på gammelmormor och hämta min mormor som varit där i veckan
Det här är ett riktigt baka-mitt-i-veckan-bröd då man har ett färdigt bröd på bara 40 minuter. Rund och gul som en skånsk äggakaga är den här sydamerikanska klassikern som har hundratals, om inte tusentals, år på nacken
Majsbröd med rökt chili1 1/4 c grovkornigt majsmjöl1 c dinkelsikt2 1/2 tsk bakpulver1 tsk salt1 c växtdryck1 msk sirap1 c majskorn4 msk olja2 msk rökt chili |finns torkad att köpa på affären, låt ligga i hett vatten ca 30 min]Värm ugnen till 200 °c, ställ in gjutjärnspannan så den blir het under tiden
3 msk raps- eller solrosolja. Tina och skala räkorna. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken och fräs den tillsammans med löken i 2 msk av oljan i en kastrull
En riktigt mustig och god chili corn carne med mycket smaker. 4-6 vitlöksklyftor, finhackade. 2-3 msk tomatpuré. Lyft sedan bort locket (efter ca 1 timme) och låt koka i ca 15 -20 min (koka bort lite vätska som bildats i grytan så grytan tjocknar). 4-6 vitlöksklyftor, finhackade. 2-3 msk tomatpuré
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.