Blandaalla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke. Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Mörktmandelbröd. Där kommer jag och Therese Renåker att delta, hon föreläser om Hormoner i maten och jag bjuder på buljong långkokt i Wonderbag och frökex med nässla, libbsticka och vitlök från Huså Bröd
Tidigare har jag sällan ätit lågkolhydratbröd, det blev ibland något frökex eller ostbröd. Du kan använda någon annan torkad frukt om du vill, som osvavlade aprikoser eller katrinplommon
Inte sällan använde jag den morgontiden på annat sätt, oftast blev det ett besök på gymmet medan det ännu var hyfsat folktomt men en morgon blev det alltså brödbak som procrastination från uppsatsskrivandet
Vilket mörktbröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödethela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
Dela på Twitter. bakat,bröd. Dela på Facebook. Gör dubbel sats av detta bröd och tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 4 dl blandade frön
Mitt premiärrecept blev PT-Fias bröd ett bröd som inte innehåller något gluten. Jag har alltid undrat vad det är när jag passerat den mystiska lilla påsen i affären
Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön. s FB-sida och sedan ändrade jag liteoch la till en del ingredienser
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag till Nilla's Kitchen. Det här brödet är så gott. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Inte konstigt alls att det kallas för det. En seg och god skorpa, lite som ciabattabröd eller brödet som serveras som tillbehör på pizzerian
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.